تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/08/08 - 11:09
کد خبر: 520971

داستان زندگی پناهندگان فلسطینی در لبنان/ روایت زندگی‌، عشق‌، حسرت‌ و ناکامی

داستان زندگی پناهندگان فلسطینی در لبنان/  روایت زندگی‌، عشق‌، حسرت‌ و ناکامی

کتاب «یازده زندگی؛ روایت‌هایی از بود و باش آوارگان فلسطینی در لبنان» به کوشش محمدعلی خالدی و ترجمه حبیب یوسف‌زاده در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ زندگی آوارگان فلسطینی در اردوگاه داخل سرزمین‌های اشغالی و حتی خارج از مرزها و کشورهای همسایه و دور دست، همواره با سختی‌ها و مرارت‌های بسیاری همراه است که شرح گوشه‌هایی از این زندگی می‌تواند بیانگر شرایط زیستی سخت و دشوار در بحبوبه نبرد با دشمن صهیونیستی باشد. در این زمینه، مراکز فرهنگی متعددی در داخل و خارج از سرزمین‌های اشغالی کوشیده‌اند بخش‌هایی از این زندگی را مکتوب و منتشر کنند. کتاب «یازده زندگی؛ روایت‌هایی از بود و باش آوارگان فلسطینی در لبنان» حاصل یکی از این اقدامات است که شامل مجموعه شرح‌حال‌های خودنوشت آوارگان فلسطینی و کاری از موسسه مدرسه نوشتن، به کوشش محمدعلی خالدی، ترجمه حبیب یوسف‌زاده و مقدمه‌ای از پرلا عیسی است که اخیرا منتشر شده است.

این کتاب یازده روایت از زندگی یازده آواره فلسطینی در لبنان است که هر کدام زندگی، داستان و عقیده‌ای متفاوت را بازگو می‌کنند و از زندگی‌ها، عشق‌ها، حسرت‌ها و ناکامی‌های خود گفته‌اند. برخی روایت‌ها اعتراف‌گونه، برخی رسمی، برخی روایی و برخی دیگر خیال‌انگیزند که در کنار هم چشم مخاطب را به ابعاد مختلف «زندگی در تبعید فلسطینی‌ها» باز می‌کنند.

کتاب با مقدمه پرلا عیسی با عنوان «روایت زندگی در آوارگی» آغاز می‌شود و با عناوین «دیوارنگاره‌هایی از روزگار سپری‌شده» از سالم یاسین، «هنوز نمرده‌ام» از میرا صیداوی ، «غرغرهای یک آواره» از طه یونس، «از وقتی مادر شدم از زمستان متنفرم» از نادیه فهد، «گورستان دعوق» از یوسف نعنع، «طلسم چله‌ی زمستان» از یافا طلال المصری، «حنین یعنی اشتیاق» از حنین محمد رشید، «قلبم از درخت توت آویزان است» از وداد طه، «خدیجه، مادرِ مادرم» از انتصار حجاج، «رویا ادامه دارد» از ربا رحمه و «یک مهاجرت و دو تبعید» از محمود محمد زیدان ادامه پیدا می‌کند.

این یازده نویسنده از طریق فراخوان آزاد برای شرکت در کارگاه نویسندگی خلاق، زیر نظر نویسنده شهیر لبنانی، حسن داود، انتخاب شدند. این کارگاه نویسندگی خلاق با عنوان «فلسطینی‌های در تبعید» در مؤسسه مطالعات فلسطین و با حمایت بنیاد قطان فلسطین و مشارکت صندوق پرنس کلاوس هلند برگزار شد.

در این کارگاهِ دوازده جلسه‌ای که سال ۲۰۱۶ برگزار شد، قرار بود پناهندگان فلسطینی در لبنان، با راهنمایی یک مربی مجرب، بخش‌هایی از زندگیِ خود را به زبان عربی روایت کنند تا در نهایت «یازده زندگی» شکل بگیرد. متن‌ها همه به زبان عربی نوشته شده بودند که با کوشش محمدعلی خالدی به زبان انگلیسی برگردانده، ویرایش و تنظیم و در سال ۲۰۱۲ میلادی منتشر شد و نهایتا با ترجمه حبیب یوسف‌زاده به فارسی، کتاب فعلی متولد می‌شود.

چاپ اول کتاب«یازده زندگی» با شمارگان ۱۲۵۰ نسخه و با ۳۳۶ صفحه از سوی انتشارات سوره مهر در تهران چاپ و منتشر شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی: اسرائیل مجبور به توافق با حزب‌الله شد
اعتراف یک مقام آمریکایی ؛ بمب افکن بی-۵۲ رهگیری شد
پایگاه آمریکا در شرق سوریه مورد حمله راکتی قرار گرفت
گزینه مشاور امنیت ملی ترامپ: با چین درباره ایران گفتگو می‌کنیم
میقاتی: آتش بس باید فوراً در لبنان اجرایی شود
عاملان قتل خاخام اسرائیلی در ترکیه دستگیر شدند
قالیباف: افزایش هزینه‌ها در حقوق ها اعمال شود
سخنگوی دولت: برای ماندگاری باید از جهل و خودخواهی گذر کرد
حمله به پایگاه نظامیان اشغالگر آمریکایی در سوریه
انتقاد گسترده از نتانیاهو به دلیل شکست در برابر حزب الله
قالیباف: وزرا اطمینان دادند که قطعی برق بخش خانگی متوقف می‌شود
تحقیر دیپلماتیک ایران در کنفرانس صلح پاریس
پزشکیان: شکل کلاس‌های فعلی درسی دیگر کارآمد نیست
دنیامالی: وضعیت مدال‌آوری در حوزه بانوان خوب نیست
وزرای خارجه ایران و تونس راه‌های توسعه روابط و تعاملات دو کشور را بررسی کردند
دیدار وزرای امور خارجه ایران و اسپانیا
نتانیاهو از موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با توافق آتش‌بس در لبنان خبر داد
تعیین نرخ بلیت حج سال آینده منوط به نرخ ارز و سوخت
مذاکره؛ مشروط به تأمین منافع
هشدار مدیریت بحران درباره وزش باد شدید و بارش باران در تهران
عیادت دنیامالی و تاج از مهدی اربابی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top